Si të rimbushni telefonin tuaj celular sipas kompanisë suaj

Jetojmë në një botë ku komunikimet janë bërë thelbësore, kjo është arsyeja pse ne qëndrojmë gjithmonë të lidhur përmes kompjuterëve, tabletëve dhe veçanërisht telefonave celularë.

Shumë njerëz preferojnë të punësojnë një tarifë të sheshtë interneti me parapagesë, të tjerë kontrollojnë balancën e tyre me këste të vogla herë pas here, në çdo rast, rimbushja është ende një procedurë e nevojshme për të gjithë.

Kompanitë e komunikimit ju ofrojnë mënyra të ndryshme për të rimbushur një celular, ju mund të rimbushni bilancin tuaj të celularit online, përmes një telefonate ose personalisht duke shkuar te agjentët e autorizuar.

Ne ju tregojmë gjithçka për rimbushjet e telefonave të kompanive kryesore brenda dhe jashtë Spanjës.

Mbushni celularin online

Aktualisht, është e mundur të rimbushni bilancin tuaj celular nga komoditeti i shtëpisë ose punës me ndihmën e një kompjuteri që ka akses në internet.

Shumica e kompanive të komunikimit ju lejojnë të menaxhoni rimbushjen e celularit në këtë mënyrë, jo vetëm në Spanjë, por kudo në botë në vetëm disa sekonda.

Operacionet për rimbushjen e celularit online janë shumë të lehta, mjafton të lundroni në faqen e internetit të operatorit celular, të shkruani numrin e telefonit dhe bilancin për ta rimbushur.

Me këtë sistem, ju keni avantazhin të kurseni shumë kohë që mund të shpenzoni për çështje më të rëndësishme.

Ju gjithashtu mund të rimbushni bilancin tuaj nga celulari juaj. Duhet të keni vetëm një kompjuter me akses në rrjet. Në përgjithësi, aplikacioni është falas dhe disponohet për iOS (në App Store) dhe Android (në Google Play), shkarkojeni atë dhe rikarikoni telefonin tuaj sa herë të dëshironi.

Merrni bilanc celular

Megjithëse mënyra më e lehtë për të rimbushur është në internet, ka edhe sisteme tradicionale për të blerë kredi. Mund të rimbushet nga:

  • Një telefonatë
  • Mesazh me tekst (SMS)
  • Dyqane dhe qendra te autorizuara
  • Shërbimi i rimbushjes automatike
  • Transferimi i bilancit

Megjithëse, disa operatorë ndryshojnë pak në proces, ata të gjithë konvergojnë në qëllimin e tyre: të rimbushin ekuilibrin.

Më pas, ju lëmë një listë në mënyrë që të mësoni në detaje procesin e rimbushjes së celularit në operatorët telefonikë më të rëndësishëm në Spanjë:

Rimbushni celularin nga banka juaj

Edhe pse shumë pak njerëz e dinë atë, bankat ofrojnë edhe shërbimin e rimbushjes së sigurt të bilanceve të celularit. E vërteta është se gjithnjë e më shumë po bashkohen subjekte që ua lehtësojnë klientëve të tyre këto operacione pagese.Ky shërbim ofrohet në bankomat, zyra bankare apo nga faqja e platformës së bankës në mënyrë që të mos keni nevojë të dilni nga shtëpia.

Bankat tradicionale në Spanjë e ofrojnë këtë shërbim prej disa kohësh. Megjithatë, banka të tjera më të reja nuk e kanë përfshirë ende këtë teknologji në sistemin e tyre. Le të shohim më poshtë se cilat janë bankat më të sigurta për të rimbushur bilancin tuaj celular.

Shumica e bankave ofrojnë gjithashtu shërbim bankar celular. Me të, ju mund të rikarikoni balancën tuaj pavarësisht se ku jeni, nga komoditeti i celularit tuaj. Në përgjithësi, lista e operatorëve celularë që mund të rikarikohen sipas këtij modaliteti është mjaft e gjerë, në mënyrë që askush të mos mbetet jashtë.

Rimbushni celularët jashtë Spanjës

Tani rimbushja e telefonave celularë jashtë Spanjës është shumë e lehtë. Kur udhëtoni jashtë Spanjës, mund të vazhdoni të komunikoni me familjen dhe miqtë pa asnjë problem. Sot në treg ka operatorë të ndryshëm telefonikë që e ofrojnë këtë shërbim në mënyrë efikase.

Gjithashtu, nëse keni miq dhe familjarë në vende të tjera, mund t'u dërgoni edhe një bilanc duke paguar në euro. Mënyra më e mirë për të rimbushur celularin tuaj jashtë vendit është përmes internetit, duke përdorur kompjuterin tuaj ose duke shkarkuar një aplikacion në telefonin tuaj celular.

Ka edhe vende ballë për ballë që ju lejojnë të paguani kredi për celularët në vende të tjera. Hapësirat ose objektet ku ekziston shërbimi janë: call center, kioska, autoservice ose dyqane.

E dimë që largimi nga të dashurit tuaj mund të jetë i vështirë, por falë magjisë së telekomunikacionit mund të ndiheni shumë pranë tyre. Këtu ju tregojmë disa opsione për të mbajtur kontakte me të dashurit tuaj.

Mënyra të tjera të ndryshme për të rimbushur një celular

Opsionet për të rimbushur bilancin e celularit tuaj çdo ditë janë më të mëdha. Operatorët telefonikë ju ofrojnë mënyra të ndryshme për të rimbushur një celular, kur nuk keni akses në rrjet. Për shembull, agjentët e autorizuar që ofrojnë shërbimin e rimbushjes për operatorë të ndryshëm telefonikë ose dyqane ku mund të blini karta me parapagesë.

Këto karta me parapagesë vijnë me shuma të ndryshme që ju lejojnë të zgjidhni sasinë e parave që dëshironi të hyni në linjën tuaj celulare. Përdorimi i tyre është i thjeshtë, thjesht kërkoni kodin e aktivizimit dhe udhëzimet e rimbushjes në anën e pasme.

Rimbushni ose blini një kartë me parapagesë në: kioska, zyra postare ose tregtare, dyqane të specializuara, pika karburanti, supermarkete, supermarkete, agjenci udhëtimesh, qendra telefonike etj.

Internet celular pa kufi

Ka tarifa që lejojnë përdoruesit e tyre shfletoni dhe shkarkoni pa kufi. Në treg ka operatorë që ofrojnë gigabajt të pakufizuar ose me një vëllim të madh të dhënash, duke ruajtur në shumicën e rasteve të njëjtën shpejtësi shfletimi.

Në përgjithësi, këto lloj tarifash mund të kontraktohen brenda paketave. Në Spanjë disa nga kompanitë që ofrojnë lundrim të pafund ose të pakufizuar janë: Vodafone dhe Yoigo. Gjëja më e mirë është se ju mund t'i përdorni ato në vendet e tjera të Bashkimit Evropian.

Ka edhe operatorë që, megjithëse tarifat e tyre nuk janë të pakufizuara, kanë një numër të madh të koncerte pothuajse të pakufizuara për të lundruar me qetësi gjatë gjithë muajit. Ndër këto kompani janë: Movistar, Orange, Simyo, Lowi, MásMóvil dhe República Móvil.

Çmimet midis tarifave të disponueshme do të ndryshojnë sipas të dhënave të ofruara nga kompania telefonike. Këto variojnë nga shfletimi i kufizuar në pothuajse i pakufizuar deri në 50 Gb. Një zgjidhje për ata përdorues që përdorin intensivisht internetin.