Како да го наполните вашиот мобилен телефон според вашата компанија

Живееме во свет во кој комуникациите станаа суштински, па затоа секогаш остануваме поврзани преку компјутери, таблети и особено мобилни телефони.

Многу луѓе претпочитаат да ангажираат припејд интернет паушално, други го контролираат своето салдо со мали рати од време на време, во секој случај, надополнувањето е сè уште неопходна процедура за секого.

Компаниите за комуникации ви нудат различни начини за надополнување на мобилниот телефон, можете да го надополните салдото на мобилниот телефон онлајн, преку повик или лично со одење кај овластени агенти.

Ви кажуваме сè за полнењето на телефоните на главните компании во и надвор од Шпанија.

Дополнете го мобилниот онлајн

Во моментов, можно е да го надополните вашиот мобилен салдо од удобноста на вашиот дом или работа со помош на компјутер што има пристап до интернет.

Повеќето комуникациски компании ви дозволуваат да управувате со полнењето на мобилниот телефон на овој начин, не само во Шпанија, туку и каде било во светот за само неколку секунди.

Операциите за надополнување на мобилниот онлајн се многу лесни, само отидете на веб-страницата на мобилниот оператор, напишете го телефонскиот број и билансот за надополнување.

Со овој систем, ја имате предноста да заштедите многу време што можете да го потрошите на поважни работи.

Можете исто така да го надополните салдото од вашиот мобилен телефон. Треба да имате само еден компјутер со мрежен пристап. Генерално, апликацијата е бесплатна и е достапна за iOS (во App Store) и Android (во Google Play), преземете ја и наполнете го телефонот кога сакате.

Добијте мобилен биланс

Иако најлесниот начин за надополнување е онлајн, постојат и традиционални системи за купување кредит. Може да се наполни со:

  • Телефонски повик
  • Текстуална порака (СМС)
  • Овластени продавници и центри
  • Услуга за автоматско полнење
  • Пренос на биланс

Иако, некои оператори малку се разликуваат во процесот, сите тие се спојуваат во нивната цел: да го надополнат балансот.

Следно, ви оставаме список за да можете детално да го научите процесот на полнење на мобилните телефони во најважните телефонски оператори во Шпанија:

Дополнете го мобилниот телефон од вашата банка

Иако многу малку луѓе го знаат тоа, банките нудат и услуга за безбедно надополнување на салда на мобилните телефони. Вистината е дека се приклучуваат се повеќе субјекти кои им го олеснуваат овој платен промет на своите клиенти.Оваа услуга е обезбедена на банкоматите, канцелариите на банките или од веб-страницата на платформата на банката за да не мора да излегувате од дома.

Традиционалните банки во Шпанија веќе некое време ја обезбедуваат оваа услуга. Сепак, другите помлади банки сè уште ја немаат вградено оваа технологија во нивниот систем. Ајде да видиме подолу кои се најбезбедните банки за да го надополните салдото на вашиот мобилен телефон.

Повеќето банки нудат и услуга за мобилно банкарство. Со него можете да го надополните балансот без разлика каде сте, од удобноста на вашиот мобилен телефон. Генерално, списокот на мобилни оператори што може да се надополнат според овој модалитет е доста обемен, така што никој не е изоставен.

Наполнете ги мобилните телефони надвор од Шпанија

Сега полнењето мобилни телефони надвор од Шпанија е многу лесно. Кога патувате надвор од Шпанија, можете да продолжите да комуницирате со семејството и пријателите без никаков проблем. Денес, на пазарот постојат различни телефонски оператори кои ефикасно ја обезбедуваат оваа услуга.

Исто така, ако имате пријатели и семејство во други земји, можете исто така да им испратите салдо со плаќање во евра. Најдобар начин да го надополните вашиот мобилен во странство е преку интернет, користење на вашиот компјутер или преземање апликација на вашиот мобилен телефон.

Има и места лице в лице кои ви дозволуваат да плаќате кредит на мобилни телефони во други земји. Простори или објекти каде што постои услугата се: телефонски центри, киосци, самопослужување или продавници.

Знаеме дека може да биде тешко да се биде подалеку од вашите сакани, но благодарение на магијата на телекомуникациите можете да се чувствувате многу блиски со нив. Овде ви прикажуваме неколку опции за да одржувате контакт со вашите најблиски.

Други различни начини за полнење на мобилен телефон

Опциите за полнење на салдото на вашиот мобилен телефон секој ден се поголеми. Телефонските оператори ви нудат различни начини за полнење на мобилен телефон, кога немате пристап до мрежата. На пример, овластените застапници кои нудат услуга за надополнување на различни телефонски оператори или продавници каде што можете да купите припејд картички.

Овие припејд картички доаѓаат со различни износи што ви дозволуваат да ја изберете сумата на пари што сакате да ја внесете во вашата мобилна линија. Користењето на нив е едноставно, само побарајте го кодот за активирање и упатствата за полнење на задната страна.

Надополнете или купете припејд картичка во: киосци, пошта или комерцијални канцеларии, специјализирани продавници, бензински пумпи, супермаркети, супермаркети, туристички агенции, центри за повици итн.

Неограничен мобилен интернет

Постојат стапки кои им овозможуваат на нивните корисници прелистувајте и преземајте неограничено. На пазарот има оператори кои нудат неограничени гигабајти или со голем обем на податоци, одржувајќи ја во повеќето случаи истата брзина на прелистување.

Општо земено, овие типови стапки може да се договорат во пакети. Во Шпанија некои од компаниите кои нудат бесконечна или неограничена навигација се: Водафон и Јоиго. Најдоброто нешто е што можете да ги искористите во останатите земји од Европската Унија.

Има и оператори кои, иако нивните стапки не се неограничени, имаат голем број на речиси неограничени свирки да се движите мирно цел месец. Меѓу тие компании се: Movistar, Orange, Simyo, Lowi, MásMóvil и República Móvil.

Цените меѓу достапните тарифи ќе се разликуваат според податоците доставени од телефонската компанија. Овие се движат од ограничено до речиси неограничено прелистување до 50 ГБ. Решение за оние корисници кои интензивно го користат интернетот.